joi, 24 septembrie 2009

Lumea vazuta prin oglinda retrovizoare

Nu, nu este vorba de masini ci de conceptul de obiectivism...A te separa emotiv, contexual si ideologic de un anumit eveniment social, cu scopul de a-l analiza in ansamblu, ca parte speciala separata de generalul in care l-ai incadra daca l-ai privi subiectiv. Din pacate acest impuls al obiectivismului ne lipseste de cele mai multe ori tocmai in situatiile unde subiectivismul de care dam dovada in abordarea lor, ne baga direct cu capul in gard.

Pe scurt, acest blog are ca subiect Dinamica Sociala ....atat abordata in toata frumusetea ei hipnotica cat si vazuta in cruda si sadistica ei realitate. Te indoiesti ca acest subiect face parte din viata ta, sau esti un pic prea jenat sa intrebi despre ce e vorba ? Relatii inter-umane, in special cele afectate sentimental ("amoroase" suna prea pompos pt mine) , flirturi, fosti/foste si cum continua sa iti afecteze viata, despartiri dureroase peste care nu crezi ca ai sa treci vreodata....toate vor fi abordate in paginile acestui blog.

Credeai ca e despre filme, muzica si ce imi place MIE ? Neah, nu stiu de ce (...ba da, stiu...dar e plictisitor) dar citind bloguri de genul celor mentionate anterior, ma incearca un puternic sentiment de inutilitate. Nu am nimic cu ele, materialul prezentat in ele sau cu autorii lor...as putea chiar formula cateva teorii la adresa motivului care ii determina sa scrie asa ceva (nevoia de afirmare/individualizare, pescuitul de reactii pt a-si alimenta orgoliul personal ....ups, chiar am formulat cateva) dar ma voi restrange doar la ceea ce se leaga direct de subiectul acestui blog, confirmand chiar una din regulile de baza ale dinamicii sociale :

"In adancul nostru, sub toate straturile de altruism, toti suntem o forma de monstru egoist"

Nu e nimic rau in asta...sau ma rog, nu e nimic rau in asta cat timp nu te ascunzi dupa degete abuzand de bunavointa, sentimentele si increderea celor din jur...Sa lasam la o parte formularile absolute care ar urma ca raspunsuri ("eu niciodata/in viata mea nu am facut/as face/zis/as zice nust ce")...fiecare dintre noi, la un moment dat si-a ales binele propriu calcand in picioare interesul/dorinta/aspiratiile altuia, chiar a unei persoane dragi. E irelevanta dezbaterea existentei unui asemenea incident in viata ta....mai relevant e cum ai trecut peste, de care parte a baricadei te-ai aflat si ce ai invatat din el. Sustine-ti cat doresti inocenta in fata altora, dar ca sfat prietenesc, aminteste-ti data viitoare cand o faci, ca "cel mai mare zgomot, in rostogolirea sa, il face un butoi gol, nu unul plin"

Acestea fiind spuse, ne revedem la urmatorul post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu